Повик начини ® списание прес-

ИНФО АЛЕРТ

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:31

Уставниот Совет ја потврдува социјално осигурување финансирање акт за 2015

Мишел ела, министерот за финансии и јавни сметки, Марисол Турен, министерот за социјални работи и здравство и за женски права, и христијански Eckert, државен секретар за ...

Бруно Retailleau "Ванде глобус не знае кризата"

Четврток 18 Декември, 2014 - 18:20

Извадок од интервју со Бруно Retailleau, претседател на саем Ванде, веднаш по прес-конференција презентирање на Ванде глобус 2016 година, во Париз Брод "Јас сум многу оптимист повеќе од пред четири години. Франција се уште е во криза, но јасно е дека на Ванде глобус, тој не знае кризата. На две години од заминувањето имаме 7 нови бродови во изградба, 15 проекти веќе кадрава и околу 25 skippers кои се во потрага по партнери. Не секој ќе се најде, не сите ќе бидат на стартната линија, но голем број од нив ќе одам таму. Мислам дека ќе имаме повеќе од 20 бродови во собата, тоа ќе биде многу убава плато квалитативно премногу. Среќен сум што можам да се види Јан Elies, Винсент Riou, на Armel Ле Cléac'h, Џереми Beyou, Gildas Morvan итн ... "

[...]


Бруно Retailleau "Ванде глобус не знае кризата"
Извор: marinas-yachting.fr

Европа: Сеголен Ројал ги повикува земјите членки да ги мобилизира за климатската конференција во Париз 2015

Четврток 18 Декември, 2014 - 18:12

Сеголен Ројал има учествувано на Советот на министри на ЕУ за животна средина 17 Декември 2014 година во Брисел. Неколку охрабрувачки сигнали испратени од страна на Советот за климатските прашања. договорот за ратификација од страна на Сојузот на вториот период на обврски 2013-2020 според Протоколот од Кјото; конструктивна размена на еволуцијата на европскиот пазар за јаглен квоти. Во име на Франција, Сеголен Ројал повика амбициозна реформа на овој пазар, можност (...)

-
Вести

Фалкон 8x "овој авион се случува повторно да го лансира Дасо во бизнис авијација", според извршниот директор на

Четврток 18 Декември, 2014 - 18:03

Шефот на Дасо воздухопловство, Ерик Trappier, се враќа во интервју за групата на прецртаните на сокол 8x оваа среда, 17 декември во својата фабрика во Merignac (Жиронд). За лидерот, овој настан им овозможува на гостите веќе потврден и иднината на овој бизнис џет да живеат со "магијата момент", а "првиот физички средба" забележано по дигитален модел на уредот. На 8x, кој го направи својот прв лет во првиот квартал од 2015 година, доаѓа во време кога на бизнис воздухопловен пазар наоѓа бои.

Прочитајте на статијата

Тајните на конкурентноста на фабриката STAUBLI Faverges

Четврток 18 Декември, 2014 - 17:22

Во својата фабрика во Faverges, во Haute-Savoie, STAUBLI ја комбинира своите производствени капацитети: машините работат за три активности на компанијата, текстил, конектори и роботиката. Организација која ...

Лидерите: трансформација кон оперативната совршеност од вас!

Четврток 18 Декември, 2014 - 17:20

Дејвид Machenaud, заменик-директор на OPEO фирма специјализирана за поддршка на индустријата кон оперативната совршеност, на трансформацијата кон оперативната совршеност, што ги прави повеќе агилни бизнис потреби од нивните лидери, дури и ако членка на својата улога во зголемување на конкурентноста на индустриски сообраќај.

Прочитајте на статијата

Класа останува депресија и покрај земјоделска опрема пазар

Четврток 18 Декември, 2014 - 17:13

Германската семеен бизнис земјоделски машини Класа одржува своите приходи преку превземања во Кина и нејзините континуирани напори во истражување и развој. Прочитајте на статијата

Шкрилци гас: државата на Њујорк забрането хидраулични распадне

Четврток 18 Декември, 2014 - 05:02

Хидраулични распадне нема државјанство во државата Њујорк во САД: по извештајот од одделението државни здравјето, гувернерот Ендрју Куомо Н. смета дека оваа практика за екстракција на Среќата на нафта и гас претставуваше ризик за здравјето на луѓето и животната средина. On-сајт за дупчење овластувања веќе бил суспендиран од 2008 година.

Прочитајте на статијата

Здравје и убавина над 100 милиони евра казни за 5 групи санкциониран од страна на органот за конкуренција

Четврток 18 Декември, 2014 - 17:00

L'Oreal, кое го оспорува санкции на органите за конкуренција, ќе ја обжали одлуката. Ова е француската групација, која добива најтешката казна, но пет мултинационални групи исто така, поминуваат на исклучителни бар од 100 милиони € во ред еднаш. Ние го направија тоа на паричните казни за договори за хигиена на една страна, а од друга страна за чистење.

Прочитајте на статијата

Повеќе од 100 милиони казни за петте групи санкциониран од страна на органот за конкуренција

Четврток 18 Декември, 2014 - 17:00

L'Oreal, кое го оспорува санкции на органите за конкуренција, ќе ја обжали одлуката. Ова е француската групација, која добива најтешката казна, но пет мултинационални групи исто така, поминуваат на исклучителни бар од 100 милиони € во ред еднаш. Ние го направија тоа на паричните казни за договори за хигиена на една страна, а од друга страна за чистење.

Прочитајте на статијата

Најновите Мишелин гуми камион излезе од фабриката во Joue-les-Турс ...

Четврток 18 Декември, 2014 - 16:59

Мишелин заврши производството на камионски гуми во Joue-les-Турс (Indre-et-Loire). Производителот ќе инвестира 22.000.000 € за реструктуирање на фабриката за возводно производство.

Прочитајте на статијата

Мишелин гуми камион запира во Joue-les-Турс

Четврток 18 Декември, 2014 - 16:59

Мишелин заврши производството на камионски гуми во Joue-les-Турс (Indre-et-Loire). Производителот ќе инвестира 22.000.000 € за реструктуирање на фабриката за возводно производство.

Прочитајте на статијата

"Темпото на реформите е клучен за Франција", според зборовите на Жан-Пјер Letartre, претседател на Франција EY

Четврток 18 Декември, 2014 - 16:52

За водачите на подружници на странски компании, атрактивноста на Франција се уште се бори. Претседателот EY Франција, Северна Африка и Луксембург смета дека некои силни сигнали може да се подобри ...

Прва регионална конференција за Натура 2000 во Бретања

Четврток 18 Декември, 2014 - 16:32

Лориен Агломерација 9 Декември 2014 беше домаќин на првата регионална конференција за Натура 2000 во Бретања. Можност да се открие благодарност на 20 години од спроведувањето на Натура 2000 програма Бретон територии. Оваа средба се одржа во центарот за конвенции на Лориен, беше организирана од страна на Здружението на проект менаџери Натура 2000 Велика Британија и на регионалната дирекција за животна средина, просторно планирање и домување (DREAL) Бретања. Повеќе од 250 (...)

-
Вести

SAPMER: Адриен Chomereau заменува Јаник Lauri

Четврток 18 Декември, 2014 - 04:20

Одборот на директори на СА SAPMER состанок 17 декември 2014 година, го одобри назначувањето на г-дин Адриан Chomereau како извршен директор да го замени г-дин Јаник Lauri.

SAPMER Прес, декември 2014

[...]


SAPMER: Адриен Chomereau заменува Јаник Lauri
Извор: marinas-yachting.fr

Видео: првиот прецртаните на сокол 8x

Четврток 18 Декември, 2014 - 03:02

За време на забава организирана во својата фабрика во Бордо-Merignac (Жиронд), Дасо воздухопловство претстави овој среда, 17 декември првата копија од неговата сокол 8x, кој беше по овој повод својот прв прецртаните. Производителот го најави лансирањето на овој нов бизнис џет мај 2014 година, само неколку месеци по отворањето на 5X со него најголем кабина во својата класа.

Прочитајте на статијата

Видео: првиот прецртаните на сокол 8x

Четврток 18 Декември, 2014 - 03:02

За време на забава организирана во својата фабрика во Бордо-Merignac (Жиронд), Дасо воздухопловство претстави овој среда, 17 декември првата копија од неговата сокол 8x, кој беше по овој повод својот прв прецртаните. Производителот го најави лансирањето на овој нов бизнис џет мај 2014 година, само неколку месеци по отворањето на 5X со него најголем кабина во својата класа.

Прочитајте на статијата

На My Valentine, трговски центар проект во Марсеј откажана од страна на Државниот совет

Четврток 18 Декември, 2014 - 02:34

Земја Фреј беше планирано изградба на сет од 70 продавници, продолжување на огромното комерцијална област на вљубените во Марсеј. Објавен во 2016 година, проектот беше од страна на овластени одделенски и национални комерцијални развој комитети. Но, беше retoqué од страна на Државниот совет. Што е причината? Автомобилски протокот на сообраќај што би можеле да генерираат во веќе заситен локалната патна мрежа. Фреј се уште не донесе одлука за акција со која ќе се даде на датотека.

Прочитајте на статијата

Charal нуди своите месо купуваат онлајн ...

Четврток 18 Декември, 2014 - 02:34

Charal нуди на својата веб страница Interent пет едукативни работилници да дознаете спецификата на месото. Ехо ефемерни работилница монтирани во повеќе градови во Франција е ...

Резултатите од повикот за проекти за чиста tranports

Четврток 18 Декември, 2014 - 14:27

Сеголен Ројал, министерот за екологија, одржлив развој и енергетика, а Ален Видал, државен секретар за транспорт, вода и рибарство, презентирани Четврток 18 Декември, 2014 година резултатите од повикот проектите за јавен превоз и одржлива мобилност. " Сто проекти се финансирани за 450 милиони долари. WithRoyalSegolene, 450 милиони € за колективно #transports 99 проекти и одржлива мобилност "регион. pic.twitter.com/cTdsek1uyg - Ален (...)

-
Вести

Резултатите од Повикот за предлози за чиста tranports

Четврток 18 Декември, 2014 - 14:27

Сеголен Ројал, министерот за екологија, одржлив развој и енергетика, а Ален Видал, државен секретар за транспорт, вода и рибарство, презентирани Четврток 18 Декември, 2014 година резултатите од повикот проектите за јавен превоз и одржлива мобилност. " Сто проекти се финансирани за 450 милиони долари. Големите Државниот потврдува посветеноста на 450 милиони € во буџетот на Агенцијата за финансирање на инфраструктурата (...)

-
Вести

Сеголен Ројал и Ален Видал ги објави резултатите од повикот за "јавниот транспорт и одржлива мобилност"

Четврток 18 Декември, 2014 - 14:27

Сеголен Ројал, министерот за екологија, одржлив развој и енергетика, а Ален Видал, државен секретар за транспорт, вода и рибарство, презентирани Четврток 18 Декември, 2014 година резултатите од повикот проектите за јавен превоз и одржлива мобилност. " Сто проекти се финансирани за 450 милиони долари. Големите Државниот потврдува посветеноста на 450 милиони € во буџетот на Агенцијата за финансирање на инфраструктурата (...)

-
Вести

На Moncornerbrico сајт Cdiscount доаѓа со 50.000 референци онлајн

Четврток 18 Декември, 2014 - 13:46

Посветени на политиката на имплементирање на специјализирани сајтови, Cdiscount штотуку започна својата веб страница посветена на продажба и DIY совети, совети и упатства збогатен. Прочитајте на статијата

На Moncornerbrico сајт Cdiscount доаѓа со 50.000 референци онлајн

Четврток 18 Декември, 2014 - 13:46

Посветени на политиката на имплементирање на специјализирани сајтови, Cdiscount штотуку започна својата веб страница посветена на продажба и DIY совети, совети и упатства збогатен. Прочитајте на статијата

Сеголен Ројал, таа ќе го натера Електрични избрише Voltalis?

Четврток 18 Декември, 2014 - 24:56

Регулаторната комисија за енергетика треба да даде од утре, 19 декември, своето мислење за нацрт декрет високо оспори Министерство за екологија. Оваа уредба е само дел од офанзивата Сеголен Ројал за дифузни бришење Voltalis.

Прочитајте на статијата

Здравје и убавина: органот за конкуренција нанесува 950.000.000 € казна за договор

Четврток 18 Декември, 2014 - 24:42

Органот за конкуренција е само "објави дека санкционира два договори во износ од околу 900 милиони евра, во услужниот сектор и здравјето и убавината, на ниво не се гледа во Франција. Најголемите компании во овој сектор понекогаш се вклучени во двете споменати договори.

Прочитајте на статијата

Заштита, здравјето и убавината: органот за конкуренција нанесува 950.000.000 € казна за договор

Четврток 18 Декември, 2014 - 24:42

Органот за конкуренција е само "објави дека санкционира два договори во вкупна вредност од повеќе од 900 милиони евра, во услужниот сектор и здравјето и убавината, на ниво не се гледа во Франција. Најголемите компании во овој сектор понекогаш се вклучени во двете споменати договори.

Прочитајте на статијата

Заштита, здравјето и убавината: органот за конкуренција нанесува 950.000.000 € казна за договор

Четврток 18 Декември, 2014 - 24:42

Органот за конкуренција е само "објави дека санкционира два договори во вкупна вредност од повеќе од 900 милиони евра, во услужниот сектор и здравјето и убавината, на ниво не се гледа во Франција. Најголемите компании во овој сектор понекогаш се вклучени во двете споменати договори.

Прочитајте на статијата

Кои се хипер поврзани потрошувачите?

Четврток 18 Декември, 2014 - 12:30

Речиси 12% од интернет корисниците на возраст над 15 години се хипер поврзани во Q3 2014 година, според Mediamétrie. Кој е тоа? Луѓето кои користат 4 екранот (компјутер, мобилен, таблета, телевизија) за да се поврзете на интернет. И наместо да се најчесто мажи!

Прочитајте на статијата

Кој се поврзани хипер?

Четврток 18 Декември, 2014 - 12:30

Според Mediamétrie, во Q3 2014 година, речиси 12% од интернет корисниците на возраст над 15 години се хипер-поврзани, односно користење на 4 екранот (компјутер, мобилен, таблета, ТВ) да ...

Атрактивноста на Франција уште се слаби

Четврток 18 Декември, 2014 - 24:11

На странските бизнис лидери сметаат дека привлечноста на Франција се влоши минатата година. Тие сметаат дека, сепак, дека мерките што се преземени од страна на владата во вистинската насока ...

На кафеани Kronenbourg заживее Tourtel со Tourtel Пресврт, да се мешавина на алкохол-бесплатно пиво и овошје

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:31

На кафеани Kronenbourg возобновивме Tourtel марка со два оригинални рецепти. Една од нив е составен од сок од лимон, цртичка на шеќер и 75% од пиво на 0 ° на алкохол. Вториот рецепт е цитрус. Ова се нарекува Tourtel пресврт и овие иновации се дизајнирани не помалку од еден милион корисници.

Прочитајте на статијата

Tourtel пресврт, вкусна мешавина на алкохол-бесплатно пиво и овошје

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:31

На кафеани Kronenbourg Tourtel оживее брендот со два оригинални рецепти: сок од лимон, малку шеќер и 75% од пиво на 0 ° на алкохол. Вториот рецепт е цитрус. Ова се нарекува Tourtel пресврт ...

На сајтот: Sivens, Notre-Dame-де-Ландес ... и 102 други проекти кои се налути на екологистите

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:25

По драмата на браната Sivens (Тарн), каде што младите Реми Fraisse демонстрант беше убиен за време на демонстрациите, тоа е Roybon (Isère) се појавува како "Sivens 2" fomented од страна на противниците на проектот на Центар паркови. Но, тоа е до сајт Notre-Dame-де-Ландес дека сите очи се вперени во 18 декември, премиерот, Мануел Валс беше изразено во колони од Ouest, Франција и ја потврди својата решеност да ја видите никне аеродром. "Овој проект е поддржан од страна на локалните власти и економски актери, вели Мануел Валс. Она што официјално е снимен, е дека тоа ќе бидат исцрпени во серија на жалби и одлуки на управно право. Ова ќе се случи во првата половина од 2015 година По одлуката на судот, таа ќе се вклучат во изградбата на аеродромот. "Сеголен Ројал, министерот за животна средина, беше брзо да реагираат ... со" добра среќа! ". Овие проекти не се единствените кои се оспорени од страна на еколошките групи, се најде под 104 maligned повеќето проекти од страна на пејачи на екологијата во Франција потпишаа картичка информации .

Прочитајте на статијата

Текстил производство прероди во Isère на отворено Ино-Fab

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:21

Беноа Лавал, извршниот директор на патеката Raidlight опрема производителот се обидува да го оживее текстилна облека направени во Франција во Сен Пјер де Chartreuse (Isère), благодарение на дизајнот. Прочитајте на статијата

Карфур Бразил: поранешниот партнер на казино Diniz зема 10% од акциите

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:18

Францускиот мало група Карфур најави 18 Декември 2014 година продажбата на 10% од бразилски подружница да Diniz. Износот? 525.000.000 €.

Прочитајте на статијата

Богата Вилсон, најдобар Ванде глобус амбасадор

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:12

Така Horeau, трката директор Ванде глобус, го опиша големиот учител на американската математика, на презентацијата прес-конференција на Ванде глобус 2016 година, на Nautic П ... [...]


Богата Вилсон, најдобар Ванде глобус амбасадор
Извор: marinas-yachting.fr

"Ние може да направи превземања," изјави Андреас Knitter, потпретседател на Алстом Транспорт Европа

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:07

По повод пуштањето во употреба на Pendolino на полскиот мрежа Андреас Knitter, кој го води бизнис операции за Алстом транспорт во Европа (освен Франција), одговори на прашања од ...

ТЦ-место: подобро од светилник, мулти-бројачот на податоци

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:06

Броење клиенти, минувачите и да се предвиди продавница сообраќај, во зависност од текот на времето и посетеност, но, исто така, времето ... TC-продавница на T-Cuento акумулира информации кои се специфични ...

Општи информации за хеликоптер обука

Четврток 18 Декември, 2014 - 11:02

Овие брошури се дел од серијата на летоци за безбедност и објавување во насока на размена на најдобри практики. Овие брошури се придружени со обука на интернет, вклучувајќи видео, кои се слободно достапни за промоција делот на обуката и сајт за безбедност EHEST.
http: //easa.europa.eu/essi/ehest/ca ...

-
Бизнис авиони и хеликоптери

Европскиот совет: планот проекти Јункер, кој интерес индустрија

Четврток 18 Декември, 2014 - 10:51

Шефовите на држави се собраа на совет на 18 и 19 декември ќе даде зелено светло на принципот на инвестицискиот план Јункер. Институт за пан-европски истражувања, финансирање на инвестициите мали и средни претпријатија, ...

Pinterest: социјална мрежа ќе стане онлајн продавница со "Кликнете за да Купи"

Четврток 18 Декември, 2014 - 10:47

Pinterest станува веб-сајт со интегрирање на копчето "Купи сега" да Clic2Buy. Средство за социјалната мрежа да се директни корисници директно на дистрибутерите и купување на еден од нивните производи.

Прочитајте на статијата

Macron законот: она што го прави на конкуренцијата за дистрибуција

Четврток 18 Декември, 2014 - 10:44

Претседателот на органот за конкуренција Бруно Lasserre вели во интервју за "предизвици" причините и условите на проширување на своите надлежности според законот Macron vis-à-vis супермаркети. Мапирање "парична казна" позиции на продавници ќе бидат развиени, што може да резултира со обврска да се ослободи од хипермаркети и трговски центри.

Прочитајте на статијата

Џереми Beyou првиот регистриран на Ванде глобус

Четврток 18 Декември, 2014 - 09:50

На капитенот на мајстор готвач беше првиот да се формализира своето учество во следната рунда светот соло и нон-стоп. На 6 ноември, 2016 година Les Sables на Слоновата Olonne, Џереми Beyou и ќе се woul ... [...]


Џереми Beyou првиот регистриран на Ванде глобус
Извор: marinas-yachting.fr

Џереми Beyou првиот регистриран на Ванде глобус

Четврток 18 Декември, 2014 - 09:50

На капитенот на мајстор готвач беше првиот да се формализира своето учество во следната рунда светот соло и нон-стоп. На 6 ноември, 2016 година Les Sables на Слоновата Olonne, Џереми Beyou и ќе се woul ... [...]


Џереми Beyou првиот регистриран на Ванде глобус
Извор: marinas-yachting.fr

Автопатите криза продолжува, билансот на состојба на телеком регулатор, Notre-Dame-де-Ландес ... Индустријата прес преглед

Четврток 18 Декември, 2014 - 08:54

ЕП повика државата да ја преземат контролата на автопати, телеком регулатор има својот биланс на состојба, изградбата на Notre-Dame-де-Ландес би можеле да продолжат уште во 2015 ... Најди ги основните вести од четвртокот 18 декември во прес преглед на L'Usine Nouvelle.

Прочитајте на статијата

На вечното прашање на човековите варварството

Четврток 18 Декември, 2014 - 07:48

Она што јас го пишувам е скромен форма на прашање, без обид да се одговори. Како луѓето може да се постигне таква височини во нечистотија, суровост, варварство бесконечна? Човештвото има познати масакрот на Ерменците во раните ... Продолжи со читање

СНЦФ затегнува ременот и може да го намали работни места во 2015 година

Четврток 18 Декември, 2014 - 07:35

СНЦФ претставува утрово 18 декември до својот буџет за 2015 година Железничката се очекува да ја намали својата работна сила за да се намалат трошоците. Прочитајте на статијата

И покрај катастрофи, Азија Пацифик останува движечка сила на глобалниот раст, според ОН

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Иако Азија-Пацифик е регион во светот подложени на поголем дел од природни непогоди и дека 60% од луѓето страдаат од глад во светот доаѓа, таа продолжува да биде движечка сила на глобалното економско заздравување, се вели во новиот извештајот на ОН, објавен во четвртокот.

Централна Африка: Советот ги повикува партиите за забрзување на национално помирување

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Во преодните власти во Централна Африканска Република мора да го забрза подготовките за Банги форум за национално помирување, соопшти денеска Советот за безбедност на ОН.

Меѓународен туризам е подготвен да се пробие евиденција во 2014 година, според Светската трговска организација

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Меѓународен туризам е подготвен да постави нов рекорд од страна на крајот на 2014 година, со над 1,1 милијарди странски туристи кои патувале во светот во текот на оваа година, според последните податоци објавени во четвртокот од Светската туристичка организација (UNWTO).

Авганистан: Експерт на ОН осудува оживување на трговија со дрога

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Периодот на транзиција се случува низ Авганистан многу јасно негативно влијание врз напорите на новото раководство на земјата и на меѓународната заедница за спречување на шверцот на наркотици, се жали четврток извршниот директор на Канцеларијата на Обединетите нации Обединети за дрога и криминал (УНОДЦ), Јури Федотов.

Демократска Република Конго: главен за човекови права на ОН го поздрави моментумот создадени од осудата на FARDC службеник

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Осудата на поранешниот офицер на вооружените сили на Демократската Република Конго (FARDC) на доживотен затвор за злосторства против човештвото помага да се изгради импулс против неказнивоста во оваа земја, во четвртокот ја поздрави високиот -Commissioner на ОН за човекови права Zeid Ra'ad Ал Хусеин.

Сирија: ОН бараат милијарди долари за финансирање на неговата нова хуманитарна стратегија

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Додека сирискиот конфликт, влегува во својата петта година, побарувачката за храна, засолниште и медицината се безброј, изјави во четвртокот неколку агенции на ОН, се состанаа во Берлин за да започне повикот за уплата во висина од милијарди долари за да им помогне на Сирискиот население.

Меѓународен ден: Бан ги повика државите да ги почитуваат мигранти

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Премногу мигранти живеат и работат во несигурна и неправедни услови, изјави денеска генералниот секретар на Обединетите нации, Бан Ки-Мун, по повод Меѓународниот ден на мигрантите.

На глобалното производство на дрво е здраво, според ФАО

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

За четврта година по ред, глобалното производство на сите големи производи од дрво продолжи да се покаже силен раст во 2013 година, според последните податоци објавени во четвртокот од страна на Организацијата за храна и земјоделство на ОН (ФАО) .

Советот за безбедност го осуди смртоносниот бомбашки напад во Radaa, Јемен

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Членовите на Советот за безбедност на ОН во средата го осуди во најсилната однос бомбашкиот напад Вторник 16 Декември во Radaa, Јемен, која има направено многу ранети и убиени повеќе од дваесет луѓе , меѓу кои и неколку деца.

Голанската: Советот го продолжи мандатот на ослободување на Обединетите нации за раздвојување Обсервер сили

Четврток 18 Декември, 2014 - 06:00

Советот за безбедност на ОН во четврток обнови за период од шест месеци, до 30 јуни 2015 година, мандатот на силата на повлекување повлекување Обсервер сили на Обединетите нации (UNDOF).

Ролс-Ројс воведува зголемени реалност во портали

Jeudi 18 décembre 2014 - 04:40

Sur l'immense baie vitrée de la passerelle, la route du navire se dessine sur une flèche vectorielle. Au bord de l' « écran », un porte-conteneurs apparaît avec sa route, son cap, sa vitesse. Il se trouve en réalité à 5 milles, mais le système du bord l'a pris en compte grâce à son AIS, l'a matérialisé, puis l'a projeté sur le « théâtre d'opération » en indiquant à l'officier de quart des recommandations sur la route à prendre.

[…]


Rolls-Royce introduit la réalité augmentée dans les passerelles
Source : marinas-yachting.fr

Océanides rassemble à Paris les spécialistes mondiaux d'histoire maritime

Jeudi 18 décembre 2014 - 04:29

Les 11 et 12 décembre s'est tenu, à Paris, le premier colloque international d'Océanides. Cet événement exceptionnel a rassemblé au Campus Eiffel les meilleurs spécialistes de l'histoire maritime de renommée internationale.

[…]


Océanides rassemble à Paris les spécialistes mondiaux d'histoire maritime
Source : marinas-yachting.fr

Nominations et promotions au sein de la Marine nationale

Jeudi 18 décembre 2014 - 04:28

Mesures d'ordre individuel annoncées le 18 décembre :

PROMOTION – 1 re SECTION

au grade de vice-amiral pour prendre rang du 1er janvier 2015

M. le contre-amiral Ausseur (Pascal, Marie).

NOMINATION ET AFFECTATION

au grade de contre-amiral pour prendre rang du 1er janvier 2015

[…]


Назначување и унапредување во морнарицата
Извор: marinas-yachting.fr

Трофеи LSA иновации 2014: на победниците!

Среда 17 декември, 2014 - 21:30

На Трофеи LSA 2014 иновации беа презентирани среда, 17 Декември Сал Wagram во Париз. А вкупно 47 награди беа презентирани на повеќето иновации трговците и производителите ...

Дасо воздухопловство сокол претставува прв 8x надвор од својата фабрика во Merignac

Среда 17 декември, 2014 - 09:13

Le 17 décembre, les potentiels clients de Dassault Aviation ont vu une présentation du Falcon 8X, nouvel appareil qui va étoffer la gamme des jets du constructeur pouvant effectuer des vols très longs. Sa mise en service e…

Dassault Aviation présente son nouveau jet, le 8X, qui sera livré en 2016

Mercredi 17 décembre 2014 - 21:13

Le 17 décembre, les potentiels clients de Dassault Aviation ont vu une présentation du Falcon 8X, nouvel appareil qui va étoffer la gamme des jets du constructeur pouvant effectuer des vols très longs. Sa mise en service e…

Vincent Riou troisième inscrit

Mercredi 17 décembre 2014 - 19:39

Marinas Yachting

Vainqueur du Vendée Globe 2004-05 , Vincent Riou est le troisième marin à officialiser sa participation à la prochaine édition, après Jérémie Beyou et Tanguy de Lamotte. Vainqueur de la Transat Jacques Vabre 2013 et contraint à l'abandon dans la dernière Route du Rhum, Riou partira à bord de PRB, un plan VPLP/Verdier mis à l'eau en 2010 et à bord duquel il avait pris le départ en 2012/2013, avant de jeter l'éponge suite à la collision avec une bouée dérivante.
Le 6 novembre 2016 aux Sables d'Olonne, Vincent sera le seul ancien vainqueur au départ du huitième Vendée Globe. S'il revient une quatrième fois consécutive, c'est pour gagner à nouveau et rejoindre Michel Desjoyeaux au rang des doubles vainqueurs de l'épreuve…

[...]


Vincent Riou troisième inscrit
Извор: marinas-yachting.fr

Tanguy de Lamotte officiellement inscrit pour le Vendée Globe 2016

Mercredi 17 décembre 2014 - 18:35

Marinas Yachting

Tanguy de Lamotte a annoncé aujourd'hui son retour sur l'Everest des mers, dans l'optique de boucler son 2ème tour du monde en solitaire et sans escale. En juin dernier Tanguy annonçait l'arrivée d'un co-sponsor et d'un nouveau bateau. Depuis, de l'eau a coulé sous sa quille, le nouvel IMOCA a été apprivoisé sur une Route du Rhum couronnée de succès, 23 enfants malades ont pu être opérés par l'association Mécénat Chirurgie Cardiaque grâce à ce nouveau défi sportif. Quant au nouveau partenaire K-LINE, société vendéenne de menuiseries aluminium, il est plus qu'impatient de jouer à domicile. Deux ans avant le départ du Vendée Globe, le 06 novembre 2016 des Sables d'Olonne, il reste du chemin à parcourir et Tanguy est fier de faire partie des premiers inscrits grâce à la confiance renouvelée de ses partenaires (Initiatives et K-LINE).
Tanguy de Lamotte à l'arrivée à Pointe à Pitre © Initiatives-coeur Tanguy de Lamotte : « le projet devient un peu vendéen grâce à K-LINE qui m'accompagne désormais aux côtés d'Initiatives. Nous sommes tout naturellement excités à l'idée de prendre le départ, l'inscription est une étape importante qui commence à nous immerger déjà dans la course. Etre dans les premiers inscrits nous garantit également de pouvoir bénéficier d'un emplacement proche du public ».
En effet, l'ordre d'inscription des skippers leur permet de choisir dans le même ordre leur place au ponton du Vendée Globe !

[...]


Tanguy de Lamotte officiellement inscrit pour le Vendée Globe 2016
Извор: marinas-yachting.fr

Trophées LSA 2014 de l'Innovation : la soirée en Live… Tweet

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:58

Suivez la soirée des Trophées LSA 2014 de l'Innovation en direct de la Salle Wagram avec le Live Tweet de l'événement #LSA Inno!

Espace choisit Saint-Nazaire pour sa nouvelle usine

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:52

Ce spécialiste de l'usinage en délais court pour l'aéronautique prévoit la création d'une nouvelle unité de production à Saint-Nazaire. Il investira près de 18 millions d'euros dans l'opération.

L'inquiétante ignorance de la réforme de la formation professionnelle

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:44

Elle entre en application au 1er janvier prochain et seulement 18% des entreprises disent connaître la réforme de la formation professionnelle. Прочитајте на статијата

La remplaçante de la Renault Laguna déjà sur les chaines de l'usine de Renault Douai

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:24

Renault a débuté la production des véhicules de pré-série de la remplaçante de la Laguna III à Douai (Nord). Cette berline haut de gamme ne sera pas baptisée Laguna. Прочитајте на статијата

Pour Jean-Paul Herteman, sa succession à la tête de Safran est "une non-histoire"

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:21

Alors que le nouveau tandem qui prendra la tête de Safran au printemps prochain vient d'être nommé, l'actuel PDG Jean-Paul Herteman se félicite de l'efficacité du processus interne. Le bilan de …

Boulanger s'attaque à Darty en ouvrant son premier magasin dans Paris [Exclusif LSA]

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:16

L'enseigne Boulanger va ouvrir en 2015 un premier magasin dans le centre de Paris. Il s'agira de la première implantation du nordiste dans la capitale (après un échec dans les années 80) dans laquelle son concu…

Christopher Pratt a 30% de son budget

Mercredi 17 décembre 2014 - 17:08

Le skipper marseillais continue à fédérer des entreprises de la cité phocéenne autour de son projet de participer au prochain Vendée Globe. Christopher Pratt : « Aujourd'hui, plusieurs entreprises… […]


Christopher Pratt a 30% de son budget
Извор: marinas-yachting.fr

Vidéo : la voiture volante Transition commercialisée, 280 000 dollars l'unité

Mercredi 17 décembre 2014 - 16:57

La voiture volante Transiton débute sa commercialisation. Pour acquérir cette voiture volante développée par la firme américaine Terrafugia, il faut tout de même compter 280 000 dollars, et 10 000 dollars pour la réserver. Certifiée par l'autorité américaine de l'Aviation Civile (FAA) en juillet, il y aurait aujourd'hui une centaine de commandes fermes et les premières livraisons sont attendues en 2016. Cette voiture volante a un rayon d'action de 660 kilomètres et peut atteindre les 160 km/h en vitesse de croisière. La Transition dispose de deux places. Son envergure : huit mètres en vol contre un peu plus de deux mètres sur route. L'entreprise qui a développé ce modèle, Terrafugia, travaille déjà sur un nouveau prototype digne d'un bon film de science fiction : le TF-X. Avec ses quatre places assises, il s'agira d'une voiture volante familiale, à décollage vertical. En vol, elle pourra effectuer plus de 800 kilomètres à plus de 300 km/h. Mais il faudra être patient : sa commercialisation n'est pas prévue avant une bonne dizaine d'année.

Les fruits secs Daco Bello dynamisés par le grignotage et les aides culinaires

Mercredi 17 décembre 2014 - 16:52

La marque Daco Bello, spécialisée dans les fruits secs, suit les grandes tendances du marché. Elle mise sur le grignotage et sur les aides culinaires pour booster ses ventes. Voici son plan de bataille. Прочитајте на статијата

InVivo veut devenir un champion du vin

Mercredi 17 décembre 2014 - 16:41

Le groupe coopératif InVivo souhaite faire émerger un champion coopératif dans le vin. Objectif : tenir tête aux négociants privés, et se développer à l'exportation avec des marques et des …

Animations commerciales en magasins : Place aux chocolats, alcools, piles et jouets de Noël

Mercredi 17 décembre 2014 - 16:03

En cette mi-décembre, certains produits sont particulièrement mis en avant. Les utilisateurs de Roamler n'ont pu que constater un grand nombre d'animations autour des chocolats, des alcools, des piles et des jouets pour No&e…

570 000 autos siglées Honda, équipées d'airbags potentiellement défectueux, rappelées en Chine

Mercredi 17 décembre 2014 - 15:38

Honda rappelle en Chine près de 570 000 voitures pourvues d'airbags potentiellement défectueux fabriqués par le sous-traitant japonais Takata. Le constructeur automobile nippon avait déjà rappelé aux Etats-Unis 6 millions de véhicules pour des raisons similaires.

Brandalley fait appel de la décision de non-lieu accordée par l'Autorité de la concurrence à Vente-Privée

Mercredi 17 décembre 2014 - 15:31

En litige avec Vente-Privée depuis cinq ans, au sujet de clauses abusives supposées, Brandalley, n'ayant pas eu gain de cause auprès de l'Autorité de la concurrence, décide de faire appel.

La Cancalaise arrive en force au rayon traiteur de la mer

Mercredi 17 décembre 2014 - 15:11

La marque a été rachetée il y a tout juste un an. Après un lifting, elle arrive en grandes surfaces et va s'installer au rayon du traiteur de la mer pour proposer soupes et rillettes à base de poissons. &…